aanbod medewerkers Stedelijk Onderwijs Antwerpen

Afbeeldingsresultaat voor ikigai

Na 18 jaar NT2 voor het Stedelijk Onderwijs en 13 jaar NVC, smelt alles samen in mijn leven. Vier met me mee dat ik mijn Ikigai beleef: ik doe nu helemaal waar ik van hou, wat ons onderwijs bij het AGSO nodig heeft, waar ik, als ik de enthousiaste feedback mag geloven, goed in ben, en waar het ministerie van Onderwijs mij voor betaalt. Oneindige dank aan mijn eigen team van zachte HR, leidinggevenden incluis, die me zo hard steunen dat het me soms duizelt van geluk en overvloed! Studiedag Encora. 
15/11/2019

Concreet bestaat mijn job er nu uit om meer dan 100 medewerkers van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen 1, 2 of 3 modules van elk 20 uur NVC aan te bieden. In 8 parallelle groepen komen ze inspiratie opdoen: zowel leerkrachten, van kleuterleiders tot volwassenenonderwijzers, en die van de Academie en het buitengewoon onderwijs ook, als ondersteuners (secretariaatsmedewerkers, ITers, lokale preventiemedewerkers en leidinggevenden van de poetsploegen), als onze directeurs. Wat een zegen dat deze mensen in hun teams en klassen vanuit hun rol voor meer verbinding op de werkvloer zullen zorgen. Ik kan niet euforischer zijn met hun bereidheid om 20, 40 tot zelfs 60 uur van hun kostbare tijd te investeren in deze opleiding. We delen een verlangen om vanuit zelfverbinding te kunnen spreken wanneer we onze mond openen, om eerlijke, empathische feedback te kunnen geven en te leren ontvangen, en om verantwoordelijkheid te nemen voor wat er zo hard toe doet voor ons. Samen school maken, in verbinding. Het is een droom van mij die uitkomt.

Op dit moment zijn er 5 groepen met hun eerste module bezig, eind maart kunnen zij voor de aansluitende verdiepingsmodule kiezen en beginnen er 3 nieuwe basisopleidingen. Eind mei begint de vervolgmodule voor persoonlijk en gedeeld leiderschap, om vanuit een schoolcultuur van verbinding de structuur te kunnen creëren die aansluit bij onze noden en waarden. Inclusierevolutie! Naar een werkplaats waar er geen wij en zij meer zijn, alleen nog wij, waar iedereen telt, en iedereen helemaal op z’n plek belandt. Ik ben nu alvast waar ik altijd al heb willen zijn. Nu mijn 6000 collega’s nog 🙂  En avant la musique!

Afbeeldingsresultaat voor waardenhuis agso

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s