voor basisonderwijzers, directeurs & zorgcoördinatoren 29 september 2022, Studiedag CNO, Universiteit Antwerpen

Van duwen en trekken naar win/win: Verbindende communicatie met je collega’s

Zou je graag ontwapenend en doeltreffend communiceren met collega’s? Vraag je je soms af hoe je heerlijk eerlijk kan zijn, op een manier die ook je goede bedoelingen duidelijk maakt? Zou je eenvoudiger willen kunnen begrijpen wat je collega eigenlijk wil zeggen onder een woordenstroom of onder een net heel korte boodschap? Tijdens deze workshop krijg je hiervoor concrete handvaten aangereikt die je onmiddellijk kan toepassen tijdens overleg en in dagdagelijkse conversaties met je collega’s. Je kent nadien ook de vier stappen en vier valkuilen van verbindend communiceren. Via laagdrempelige werkvormen ga je individueel, per twee en in groep aan de slag. De oefeningen zijn afwisselend en activerend, met ruimte voor humor en eigen inbreng.

Je kan je via deze link inschrijven voor deze en andere workshops!

Wil je gelijk hebben of gelukkig zijn? Verbindende communicatie met kinderen
Zou je graag ontwapenend en doeltreffend communiceren in de klas? Vraag je je soms af hoe je heerlijk eerlijk kan zijn, op een manier die ook je goede bedoelingen duidelijk maakt? Tijdens deze workshop krijg je hiervoor concrete handvaten aangereikt die je onmiddellijk in de klas kan gebruiken. Je leert de vier stappen en vier valkuilen van verbindend communiceren kennen. Via laagdrempelige werkvormen ga je individueel, per twee en in groep aan de slag. De oefeningen zijn afwisselend en activerend, met ruimte voor humor en eigen inbreng. Na deze workshop communiceer je helder en ontwapenend. Je verwoordt effectief wat er precies in jou omgaat en waarom dat belangrijk is voor jou. Je luistert vanuit een open houding naar wat er bij je leerling leeft en gaat er empathisch mee om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s